Hotmail aanmaken

Let op: vanaf 2015 is het niet meer mogelijk om nieuwe Hotmail accounts aan te maken. Ditzelfde geldt ook voor Live accounts.

Om gebruik te kunnen maken van Hotmail moet je natuurlijk een account op Hotmail aanmaken. Dit Hotmail-account is dan ook direct je nieuwe e-mailadres waarmee je e-mails kunt versturen en ontvangen.

Hoe maak ik een Hotmail-account aan?

Om een Hotmail-account aan te maken moet je een registratieformulier van Hotmail invullen. In dit formulier moet je gegevens als je voor -en achternaam, geboortedatum en gewenste e-mailadres invullen.

Hotmail hecht veel waarde aan de beveiliging van je Hotmail-account. Daarom raden ze je aan om ook jouw telefoonnummer en een alternatief e-mailadres (van bijv. een familielid) in te vullen. Op deze manier kan je altijd je Hotmail-account terughalen mocht er iets fout gaan.

Hotmail aanmakenHotmail aanmaken in 3 simpele stappen

1. Ga naar registratiepagina van Hotmail, deze vindt je hier: registreren bij Hotmail

2. Vul alle velden in dit formulier in. Het kan zijn dat jouw gewenste e-mailadres al bezet is. Hotmail geeft hierbij een aantal alternatieven adressen aan die nog wel beschikbaar zijn. Deze kan je dan als alternatief e-mailadres kiezen.

3. Vul de captcha (beveiligingscode) in, ga akkoord met de algemene voorwaarden van Hotmail en klik vervolgens op ‘Account aanmaken’.

Wat kan je allemaal doen met Hotmail?

Na het aanmaken van je nieuwe Hotmail-account kun je inloggen op Hotmail! Met Hotmail kan je heel veel dingen doen, maar het belangrijkste van Hotmail is het versturen en ontvangen van mail natuurlijk. Hiernaast heeft Hotmail nog meerdere functies:

  • Overzichtelijk mailen en archiveren van mails in zelf aan te maken mappen
  • Belangrijke mails markeren met een vlag: deze mails vallen goed op tussen al je e-mails. Deze gemarkeerde mails komen bovenaan je postvak te staan zodat je deze ten alle tijden te zien krijgt.
  • Je kunt naast tekst ook bestanden meesturen in mails, denk hierbij aan foto’s/afbeeldingen en documenten (zowel Word als PDF). De bestanden mogen echter niet groter zijn dan 30 mb.