Hotmail account verwijderen

Ben je overgestapt naar een andere maildienst of is je Hotmail-account overbodig geraakt? Dan is het verstandig om jouw Hotmail-account te verwijderen. Alle mails en gegevens worden dan verwijderd.

Als je een andere maildienst gebruikt, is jouw Hotmail-account natuurlijk overbodig geworden. Om te voorkomen dat je mails ontvangt en spam ontvangt van andere, is het slim om jouw Hotmail-account te verwijderen. Hou er wel rekening mee dat alle mails en gegevens uit je postvak verloren gaan! Als je Hotmail-account is verwijderd kun je deze dus niet meer terughalen.

Hoe moet je jouw Hotmail-account verwijderen? Wij hebben een stappenplan opgesteld zodat je snel jouw Hotmail-account kunt verwijderen.

Hotmail account verwijderen in 3 stappen

1. Zorg dat je bent ingelogd op Hotmail. Als je meerdere Hotmail-accounts heb moet je goed controleren dat je op het moment dat je het Hotmail-account wilt verwijderen op het goede Hotmail-account zit. Anders kan je per ongeluk het verkeerde Hotmail-account verwijderen.

2. Ga naar deze pagina en geef onderaan deze pagina de reden op waarom je jouw Hotmail-account wilt verwijderen. Klik vervolgens op de knop “Account uitschakelen”.

3. Jouw Hotmail-account is nu nog niet verwijderd! Je account is na het uitschakelen bevroren voor 270 dagen, zorg dat je binnen deze 270 dagen ook niet inlogt op jouw Hotmail-account. Als je binnen dit termijn van mening verandert en je Hotmail-account toch niet wilt verwijderen, maak je de verwijdering ongedaan door in te loggen.

Na deze 270 dagen wordt jouw account definitief verwijderd en wordt alle informatie (waaronder mails en andere gegevens) gewist. Jouw Hotmail-account bestaat nu niet meer.

Wil je hierna opnieuw een account aanmaken dan zal je moeten kiezen voor een Outlook account. Hotmail en Live accounts worden namelijk niet meer geleverd. Met een nieuw account van Outlook kun je op alle Microsoft en Windows apps inloggen zodat je al je gegevens altijd bij de hand hebt.