Hotmail gehackt

Als je op geen enkele manier meer kunt inloggen op je Hotmail-account, ben je misschien gehackt. Hackers kunnen met verschillende middelen zorgen dat ze jouw wachtwoord achterhalen, om vervolgens op jouw Hotmail-account te kunnen inloggen om te zoeken naar persoonlijke en belangrijke gegevens.

Je kunt gehackt worden door phishing, malware of websites waar je een account op hebt.

Hotmail gehackt door phishing

Je ziet ze dagelijks meerdere keren voorbijkomen: buitenlandse mailtjes met slechte spelling en beloftes die te mooi zijn om waar te zijn. Hiernaast maken de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze phishing mails ook misbruik van de posities van topbedrijven (waaronder banken). Ze sturen namelijk vaak e-mails die afkomstig lijken van deze bedrijven. Dit zijn deze mails echter niet! Pas hier dus goed voor op!

In deze phishing mails staan vaak links of knoppen die doorlinken naar verkeerde websites. Klik hier dus niet op! Over het algemeen sturen bedrijven (waaronder banken) nooit e-mails met links erin.

Hotmail gehackt door malware

Heb je recentelijk iets gedownload waarvan de bron onduidelijk of onbekend is? Dan is het slim om even de virusscanner zijn werk te laten doen. Het kan namelijk zijn dat je tijdens het downloaden ‘malware’ hebt binnengehaald. Malware is schadelijke software wat zich tussen jouw bestanden en programma’s verstopt. Met deze malware kunnen gegevens van je computer (waaronder cookies/sessies van je internetgeschiedenis) worden achterhaald en worden doorgespeeld naar een andere kwaadwillende partij. Aan de hand van de verzamelde gegevens kunnen deze ‘hackers’ zichzelf toegang geven tot bijvoorbeeld het postvak van jou Hotmail-account.

Hotmail gehackt door andere websites

Gebruik je op elke website waar je een account voor nodig hebt hetzelfde wachtwoord? Dit moet je niet doen! Als een van de websites waar jij een account op hebt, jouw wachtwoord achterhaald in de database, dan kunnen ze toegang krijgen tot diensten waaronder Hotmail. Er zijn namelijk genoeg website eigenaren die slechte dingen willen doen met jouw gegevens. Zorg er dus voor dat je op elke website een ander wachtwoord gebruikt, want als het tegenzit kan je worden gehackt en gaat er iemand tussen jouw privé bestanden en mails neuzen!