Hotmail wachtwoord wijzigen

Om je wachtwoord te veranderen moet je zijn ingelogd op Hotmail.com. Als je vervolgens naar de rechterbovenhoek gaat, zie je een tandwiel (icoontje voor de instellingen van je Hotmail-account). Klik hierop. Er klapt een menu uit met verschillende opties. Klik op de optie “Meer e-mailinstellingen”. Je wordt nu doorverwezen naar alle instellingen van je e-mail.

Klik nu op “Accountgegevens (wachtwoord, adressen, tijdzone)”. Het kan gebeuren dat Hotmail je opnieuw laat inloggen, dit hebben ze ingesteld als beveiliging. Log hierbij dus opnieuw in. Klik hierna op “Wachtwoord wijzigen”. Je moet nu je oude wachtwoord invoeren en twee keer je nieuwe wachtwoord. 

Waarom Hotmail wachtwoord wijzigen?

Heb je een keer aan iemand verklapt wat het wachtwoord is van jouw Hotmail-account? Ben je een keer ingelogd op jouw Hotmail-account op de computer van iemand anders of in een openbare publiekelijke ruimte? Of wil je extra zekerheid dat je account nooit wordt gehackt? Dan is het slim om een keer in de zoveel tijd het wachtwoord van jouw Hotmail-account te wijzigen. Hierdoor ben je er zeker van dat er niemand op jouw Hotmail-account gaat rommelen en tussen jouw privézaken loopt te neuzen. Want jouw postvak met e-mails gaat namelijk helemaal niemand wat aan, behalve jezelf dan!

Tips Hotmail wachtwoord wijzigen

  • Zorg voor een heel nieuw en ander wachtwoord. Pak dus niet als basis je oude wachtwoord en zet er een cijfer of een hekje achter. Dit gaat namelijk niet werken.
  • Kies een wachtwoord wat je zelf goed kunt onthouden. Je koopt er namelijk niets voor als je het wachtwoord van jouw Hotmail-account moet opvragen omdat je het wachtwoord bent vergeten.
  • Geen ideeën voor een goed wachtwoord? Gebruik dan een wachtwoord generator. Met een wachtwoord generator kan je goede en veilige wachtwoorden genereren. Zorg bij het kiezen van een wachtwoord bij een wachtwoord generator wel dat je het wachtwoord ergens noteert of opschrijft. Dit wachtwoord bevat namelijk alleen maar losstaande tekens en cijfers. (wachtwoord generator: http://www.onlinewachtwoordgenerator.nl