Over Hotmail

Hotmail is een populaire online maildienst van Microsoft. Hotmail is te gebruiken in elke browser en op elke computer of tablet met een internetverbinding. Er hoeft dus geen software voor worden gedownload. 

De maildienst Hotmail is op 4 juli 1996 opgericht door Jack Smith en Sabeer Bhatia. De oprichters wilden met deze nieuwe maildienst laten zien dat e-mailverkeer niet afhankelijk meer hoefde te zijn van een POP-box bij een eigen internetprovider. Hierdoor hoefde de e-mailadressen van de gebruikers niet meer te veranderen als een persoon of bedrijf naar een andere internetprovider ging.

1404331981_Live_Hotmail

Hotmail is in 1997 overgenomen door softwaregigant Microsoft. De overnamesom bedroeg vierhonderd miljoen euro. Hotmail is vandaag de dag de meestgebruikte e-maildienst van de wereld. Het aantal gebruikers van Hotmail bedraagt meer dan vijfhonderd miljoen gebruikers.
Hotmail ging hand in hand met het welbekende MSN, wat vandaag de dag niet meer bestaat. Hierdoor is de e-maildienst ook een stuk populairder geworden dan in het begin.

In 2013 is Hotmail omgezet naar Outlook. Dit had te maken met de nieuwe weg dat Microsoft wilde ingaan, met o.a. Windows 8. Outlook werd in dit jaar ook volledig geïntegreerd in Windows 8.

De e-mailextensies @hotmail.com/.nl en @live.com/.nl bleven hierbij bestaan en deze kun je vandaag de dag nog kiezen voor je e-mailadres. Ook bij problemen met inloggen of met je account kun je gewoon terecht bij Outlook.

In 2015 heeft Microsoft Windows 10 geïntroduceerd. Deze nieuwe versie van Windows brengt een nieuwe interface en nieuwe apps met zich mee. Voor iedereen die nog met een @hotmail en @live account werkt levert dit geen problemen op. Microsoft houdt zich dus prima aan haar eigen woord om deze namen in stand te houden. Wel zien ze uiteraard liever dat iedereen over gaat stappen op een Outlook account. In hoeverre ze deze inmiddels oude producten zullen blijven ondersteunen weet niemand. De tijd zal het ons leren.