Hotmail Outlook

Hotmail is een tijdje geleden veranderd naar Outlook. Alle domeinnamen van Hotmail worden nu doorgestuurd naar live.com (Outlook). Alle bestaande e-mailextensies als @hotmail.com / @live.nl blijven bestaan en kan je alsnog blijven registreren als nieuwe gebruiker!

Een paar jaar geleden heeft Microsoft besloten om al haar maildiensten onder te brengen onder Outlook. Dit ging gepaard met een gehele make-over van de website en de maildienst. Dit was een logische stap, want Hotmail was na jaren wel toe aan een opknapbeurt. De nieuwe website straalt nu de metrointerface van Windows 8 uit en past dus beter binnen de nieuwe huisstijl van Microsoft.

Hotmail ontvangen in Outlook

Maak je gebruik van het mailprogramma Outlook op jouw computer? Dan kun je Hotmail ook ontvangen in Outlook zelf! Het voordeel hiervan is dat je dan een overzichtelijke omgeving hebt om je mails te archiveren, schrijven, versturen en te ontvangen. hotmail-outlookHiernaast is het voor zakelijke gebruikers ook erg handig omdat je meerdere e-mailadressen kunt ontvangen binnen het programma van Outlook. Hierdoor ontvang je alle e-mails op één plek en kun je gemakkelijk binnen alle e-mailadressen navigeren.

Hotmail Outlook instellen

Om jouw Hotmail te koppelen aan Outlook, moet je de onderstaande instructies opvolgen.

Installeer Microsoft Office Outlook Connector
Met Microsoft Office Outlook connector kun je e-mailberichten en aanverwante informatie van een andere maildienst importeren in Outlook.

  • Zorg dat Outlook is afgesloten
  • Download het programma Microsoft Office Outlook Connector. Dit kun je via deze link doen.
  • Als je het programma hebt gedownload, krijg je een melding of je het bestand wilt openen of opslaan. Klik op de optie openen.
  • Je krijgt na het openen de melding of je de software van Microsoft Office Outlook Connector wilt uitvoeren. Klik op de knop Uitvoeren.
  • Installeer het programma op je computer.
  • Als het programma succesvol geïnstalleerd is, moet Outlook worden geopend. Bij het openen van Outlook krijg je een melding of je Outlook Connector wilt configureren. Vul hierbij je e-mailadres, wachtwoord en naam in. (gegevens van Hotmail dus!)
  • Klik nu op OK.

Klaar!
Outlook wordt nu geopend en jouw Hotmail-account is zichtbaar in het navigatievenster van Outlook.